Zprávy z tisku
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely - publikace vydaná v roce 2008 VÚRV, v.v.i. a VŠCHT v Praze
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely - publikace
Výzkumný ústav rostlinné výroby (VÚRV, v.v.i.) a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) vydaly pod patronací MŽP ČR s podporou projektů MŽP ČR/750/1/35/GMO/07 a MZe ČR 0002700602 v roce 2008 publikaci zaměřenou na využití GMO (viz příloha).
Obsah publikace:
- Úvodní slovo
- GMO používané v ČR a EU
- Nové přístupy k identifikaci GMO
- MO jako biosenzory kvality životního prostředí
- Genetické modifikace buněčné stěny kvasničného biosorbentu
- Expresní systém Pichia pastoris
- Využití GMO dřevin ve fytoremediacích a pro tvorbu biomasy
- Transgenní rostliny, příprava a jejich využití pro ochranu životního prostředí
Příloha: Ovesná J.–Pouchová V.(eds): Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely (pdf, 702 kB, 40 stran)
Kontakt na další publikace VÚRV.
Zdroj: VÚRV, v.v.i.
Pozn.: Při VÚRV působí Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí. Zabývá se problematikami, které souvisejí s primární zemědělskou výrobou, importem a exportem zemědělských surovin/produktů, otázkami z fyto-karanténní oblasti a problémy bezpečnosti potravin vznikajícími jako důsledek narušeného životního prostředí. Více informací zde.
Datum uveřejnění: 19.8.08
Poslední změna: 21.8.2008
Počet shlédnutí: 657
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely - publikace vydaná v roce 2008 VÚRV, v.v.i. a VŠCHT v Praze
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely - publikace
Výzkumný ústav rostlinné výroby (VÚRV, v.v.i.) a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) vydaly pod patronací MŽP ČR s podporou projektů MŽP ČR/750/1/35/GMO/07 a MZe ČR 0002700602 v roce 2008 publikaci zaměřenou na využití GMO (viz příloha).
Obsah publikace:
- Úvodní slovo
- GMO používané v ČR a EU
- Nové přístupy k identifikaci GMO
- MO jako biosenzory kvality životního prostředí
- Genetické modifikace buněčné stěny kvasničného biosorbentu
- Expresní systém Pichia pastoris
- Využití GMO dřevin ve fytoremediacích a pro tvorbu biomasy
- Transgenní rostliny, příprava a jejich využití pro ochranu životního prostředí
Příloha: Ovesná J.–Pouchová V.(eds): Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely (pdf, 702 kB, 40 stran)
Kontakt na další publikace VÚRV.
Zdroj: VÚRV, v.v.i.
Pozn.: Při VÚRV působí Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí. Zabývá se problematikami, které souvisejí s primární zemědělskou výrobou, importem a exportem zemědělských surovin/produktů, otázkami z fyto-karanténní oblasti a problémy bezpečnosti potravin vznikajícími jako důsledek narušeného životního prostředí. Více informací zde.
Datum uveřejnění: 19.8.08
Poslední změna: 21.8.2008
Počet shlédnutí: 657