Novinky

Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely

 
Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely - publikace
 
Výzkumný ústav rostlinné výroby (VÚRV, v.v.i.) a Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) vydaly pod patronací MŽP ČR s podporou projektů MŽP ČR/750/1/35/GMO/07 a MZe ČR 0002700602 v roce 2008 publikaci zaměřenou na využití GMO (viz příloha).

Obsah publikace:
  • Úvodní slovo
  • GMO používané v ČR a EU
  • Nové přístupy k identifikaci GMO
  • MO jako biosenzory kvality životního prostředí
  • Genetické modifikace buněčné stěny kvasničného biosorbentu
  • Expresní systém Pichia pastoris
  • Využití GMO dřevin ve fytoremediacích a pro tvorbu biomasy
  • Transgenní rostliny, příprava a jejich využití pro ochranu životního prostředí


Příloha: Ovesná J.–Pouchová V.(eds): Možnosti využití GMO pro potravinářské a nepotravinářské účely (pdf, 702 kB, 40 stran)

Kontakt na další publikace VÚRV.

Zdroj: VÚRV, v.v.i.

Pozn.: Při VÚRV působí Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí. Zabývá se problematikami, které souvisejí s primární zemědělskou výrobou, importem a exportem zemědělských surovin/produktů, otázkami z fyto-karanténní oblasti a problémy bezpečnosti potravin vznikajícími jako důsledek narušeného životního prostředí. Více informací zde.
 
 

Zdroj (autor): Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Web: http://www.vurv.cz/
Kontaktní e-mail:

Datum uveřejnění: 19.8.08
Poslední změna: 21.8.2008
Počet shlédnutí: 602