Zprávy z tisku

Nový způsob přípravy kvasného substrátu

Na Technické universitě Mnichov byla testována metoda, díky níž lze zredukovat dobu setrvání substrátu ve fermentoru a zlepšit výtěžnost bioplynu.

 
 

Pivovarské mláto a vedlejší mlýnské produkty mohou být využívány také jako substráty pro zařízení na výrobu bioplynu. Kvůli obtížně odbouratelným obsahovým látkám však vykazují dlouhou dobu setrvání a nízkou výtěžnost plynu v běžných zařízeních na výrobu bioplynu.

Na Technické universitě (TU) Mnichov nyní byla testována metoda, díky níž lze zredukovat dobu setrvání a zlepšit výtěžnost bioplynu. Důležité přitom je rozmělnění a jemné rozemletí látek. Vznikají tak částice o velikosti v řádu mikrometrů, které v kombinaci se speciálně upravenými mikroorganismy umožňují dobrou fermentační reakci. První výsledky jsou mnohoslibné, další výzkumy ještě probíhají. Výsledky očekávané v roce 2013 by mohly menším a středním potravinářským podnikům otevřít nové trhy tím, že by odpady z výroby prodávaly zařízením na výrobu bioplynu.

http://www.topagrar.com/news/Energie-News-Neues-Aufbereitungsverfahren-fuer-Gaersubstrate-getestet-671802.html

Zdroj: Agronavigátor

 


Datum uveřejnění: 11.1.12
Poslední změna: 11.1.2012
Počet shlédnutí: 150