Akce
Webinář: Cirkulární ekonomika v gastronomii
středa 10. června 2020 17:00 (Česká republika, 0,- Kč)
Online webinář na téma Cirkulární ekonomika v gastronomii se uskuteční 10. června 2020 od 17:00 do 18:00. Přihlášení je zdarma.
Místo konání: ONLINE;
Pořádá: CIRA Advisory, http://www.ciraa.eu
Podrobnosti o akci: https://incien.org/event/cirkularni-ekonomika-v-gastronomii/
Segment HORECA utrpěl snad jednu z nejtěžších ran s ohledem na současnou koronakrizi. Zároveň tento segment čelí tlaku zákazníků, kteří vyžadují stále udržitelnější produkty. Barbora Kebová, expertka v oblasti cirkulární ekonomiky a gastronomie, má v této věci jasno:
Provozy, které se principy cirkulární ekonomiky inspirují, mohou díky jednoduchým změnám šetřit nejenom životní prostředí, ale i peníze.
Provede vás webinářem, který se zaměří primárně na
- cirkulární kavárny a restaurace,
- management odpadů v provozu a efektivní nakládání se zdroji,
- less waste principy, s ohledem i na spotřebu vody a energie,
- původ a kvalitu surovin ve vašem provozu – a jaký to má dopad pro vašeho zákazníka
palčivé otázky jednorázového nádobí,
- inspirativní příklady z praxe, kde funguje cirkulární ekonomika již dnes.
Přednášející
Bára Kebová je projektovou manažerkou Institutu Cirkulární Ekonomiky pro segment HORECA. V INCIEN se věnuje cirkulární ekonomice v oblasti gastronomie, na kterou se INCIEN začal více zaměřovat na podzim roku 2018 díky pilotnímu projektu Cirkulární kavárny. Dnes se již specializuje na celý HORECA segment, kde se snaží jednotlivým provozům či firmám pomáhat s nastavováním cirkulárních principů v jejich každodenním fungování. Mimo to se věnuje i oblasti retailu. Vystudovala obor Sociální a kulturní ekologie na FHS UK a ve své diplomové práci definovala aspekty udržitelné restaurace v českém kontextu. Kromě INCIEN pracuje také v organizaci Zachraň jídlo, v níž se zaměřuje na problematiku plýtvání potravinami. Je hrdou spoluautorkou kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. V gastronomii se nepohybuje jen v teorii, ale také v praxi. Baví ji zkoumat možnosti odpovědnějších forem stravování, pročítat kuchařky, vařit večeře pro rodinu a kamarády a občas si střihnout nějaký ten catering.
Datum uveřejnění: 1.6.2020
Poslední změna: 01.06.2020
Počet shlédnutí: 922
Webinář: Cirkulární ekonomika v gastronomii
středa 10. června 2020 17:00 (Česká republika, 0,- Kč)
Online webinář na téma Cirkulární ekonomika v gastronomii se uskuteční 10. června 2020 od 17:00 do 18:00. Přihlášení je zdarma.
Místo konání: ONLINE;
Pořádá: CIRA Advisory, http://www.ciraa.eu
Podrobnosti o akci: https://incien.org/event/cirkularni-ekonomika-v-gastronomii/
Segment HORECA utrpěl snad jednu z nejtěžších ran s ohledem na současnou koronakrizi. Zároveň tento segment čelí tlaku zákazníků, kteří vyžadují stále udržitelnější produkty. Barbora Kebová, expertka v oblasti cirkulární ekonomiky a gastronomie, má v této věci jasno:
Provozy, které se principy cirkulární ekonomiky inspirují, mohou díky jednoduchým změnám šetřit nejenom životní prostředí, ale i peníze.
Provede vás webinářem, který se zaměří primárně na
- cirkulární kavárny a restaurace,
- management odpadů v provozu a efektivní nakládání se zdroji,
- less waste principy, s ohledem i na spotřebu vody a energie,
- původ a kvalitu surovin ve vašem provozu – a jaký to má dopad pro vašeho zákazníka
palčivé otázky jednorázového nádobí, - inspirativní příklady z praxe, kde funguje cirkulární ekonomika již dnes.
Přednášející
Bára Kebová je projektovou manažerkou Institutu Cirkulární Ekonomiky pro segment HORECA. V INCIEN se věnuje cirkulární ekonomice v oblasti gastronomie, na kterou se INCIEN začal více zaměřovat na podzim roku 2018 díky pilotnímu projektu Cirkulární kavárny. Dnes se již specializuje na celý HORECA segment, kde se snaží jednotlivým provozům či firmám pomáhat s nastavováním cirkulárních principů v jejich každodenním fungování. Mimo to se věnuje i oblasti retailu. Vystudovala obor Sociální a kulturní ekologie na FHS UK a ve své diplomové práci definovala aspekty udržitelné restaurace v českém kontextu. Kromě INCIEN pracuje také v organizaci Zachraň jídlo, v níž se zaměřuje na problematiku plýtvání potravinami. Je hrdou spoluautorkou kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. V gastronomii se nepohybuje jen v teorii, ale také v praxi. Baví ji zkoumat možnosti odpovědnějších forem stravování, pročítat kuchařky, vařit večeře pro rodinu a kamarády a občas si střihnout nějaký ten catering.
Datum uveřejnění: 1.6.2020
Poslední změna: 01.06.2020
Počet shlédnutí: 922