, , , publikováno 26.7.2007, shlédnuto 2443x
1.1. Jaká je optimálnĂ mĂra potravinovĂ© bezpeÄŤnosti? NeztrácĂ pojem „potravinová bezpeÄŤnost ÄŚR“ smysl v dobÄ› kdy je ÄŚR součástĂ jednotnĂ©ho trhu EU a je zaveden volnĂ˝ pohyb zbožà v celĂ© EU?
1.2. JakĂ© jsou moĹľnosti ovlivnÄ›nĂ efektivnĂho vyuĹľĂvánĂ zemÄ›dÄ›lskĂ© pĹŻdy?
IntenzivnĂ produkce plodin má dopad na kvalitu pĹŻdy, která se vyÄŤerpává a trpĂ deficitem organickĂ˝ch látek. VyjĂmánĂ kvalitnĂ ornĂ© pĹŻdy ze ZPF pro stavebnà účely. Podstatnou pĹ™ekážku pĹ™edstavujĂ majetkovĂ© vztahy k pĹŻdÄ›, roztřÚtÄ›nĂ© vlastnictvĂ a takĂ© i tradice v zemÄ›dÄ›lskĂ© vĂ˝robÄ›.