Riziko zápachu pĹ™i zbioplynovánĂ jateÄŤnĂch odpadĹŻ
Petr Špaček, , publikováno 3.1.2008, shlédnuto 1230x
Jak velkĂ© je riziko zápachu pĹ™i zpracovánĂ 25% jateÄŤnĂho odpadu spolu se 60% lihovarnickĂ˝ch vĂ˝palkĹŻ pĹ™i vzdálenosti 150 m od zástavby rod. domĹŻ s pĹ™Ăjezdem kolem tÄ›chto domĹŻ?
|
Datum: |
06 Jan 2008 13:42 |
Název: |
|
Autor: |
Pavel Hejduk |
WWW: |
|
|
Co se týče svozu odpadĹŻ kolem zástavby rod. domĹŻ, tak pokud jsou dodrĹľeny všechna naĹ™ĂzenĂ, napĹ™. pĹ™eváženĂ v uzavĹ™enĂ˝ch kontejnerech a "ÄŤerstvĂ˝ch"-nezkvašenĂ˝ch odpadĹŻ, nenĂ tĹ™eba se zápachu obávat. StejnÄ› tak pĹ™i zpracovánĂ musĂ bĂ˝t dodrĹľena veškerá naĹ™ĂzenĂ, napĹ™.urychlenĂ© zpracovánĂ v uzavĹ™enĂ˝ch prostorách (bez pĹ™Ăstupu ptákĹŻ a hrabošů). NejvÄ›tšà zápach se vytvářà pĹ™i tepelnĂ©m zpracovánĂ odpadĹŻ. MĂstnost by mÄ›la bĂ˝t odvÄ›trána a pak uĹľ jen záležà na pouĹľitĂ© filtraci. DoporuÄŤuji navštĂvit bioplynovĂ© stanice, ve kterĂ˝ch se zpracovávajĂ jateÄŤnĂ© odpady (napĹ™. RABBIT TrhovĂ˝ Ĺ tÄ›pánov) |
|
Odpověď |
|